Velkommen til våre nye websider. Her finnes informasjon om vår virksomhet, i tillegg til mange oppbyggelige artikler og opptak.

Artikkel register

Søk

Aktuelt

Fra bibelkurset 2015

Bibelkurset 2015 2Da er kursuka på Fossnes overstått for denne gangen! Som vanlig falt den på den andre uka i november, altså fra den 10. til den 15. i år.

 

På mandagen pakket, ryddet og vasket (nesten) alle elevene rommene sine slik at de skulle være presentable for de besøkende som skulle få låne dem. De fleste guttene flyttet inn på sovesalen, men noen slo seg også ned mellom treningsapparatene på treningsrommet. Jentene tok med seg flyttelassene sine ned til leiligheten på Solbakken. Så utover kvelden begynte folk å strømme på. Omtrent 60 var påmeldte og det kom folk både fra Norge, Sverige og Danmark.

 

På tirsdag begynte kursuka for fullt, også gikk det slag i slag. Det var mye som skulle stelles i stand når så mange var samlet, men med god hjelp gikk det som smurt. Bortimot 50 personer hjalp til på kjøkkenet og over 1500 porsjoner ble tilberedt i løpet av uka, og i tillegg en masse kaker! Viktigst er likevel den åndelige føde, for mennesket lever ikke av brød alene. Nettopp derfor ble jo også kursuka arrangert.

 

Hver dag begynte med bønnemøte før vi spiste frokost. Så hadde vi to timer med undervisning før og etter lunsj. Det ble servert både middag, kaffe og kvelds, også var det møte om kvelden. Etter det fikk vi også kaffemat atter en gang. Attpåtil var det både seminar og ungdomssamling på fredag, tre møter på lørdag og ett på søndag. Det ble mange gode og rike samlinger om Guds ord.

 

I tillegg til lærerne på bibelskolen var Jan Bygstad og Øyvind Samnøy her denne uka. Bygstad hadde timer om Kristus i Det gamle testamentet og det var inntresant. Der fikk vi blant annet lære om hva det betyr at Jesus kaller seg med Guds hellige navn. Sigbjørn Agnalt hadde to timer om Jesu Kristi sunne ord, Lars Fossdal utla samle 45 for oss, Konrad Fjell ga oss et dypere innblikk i Luther under temaet «Hvorfor Luthersk?». Per B. Holm snakket blant annet om ting som vi nok mangler i de aller fleste forsamlinger i bedehussammenheng, når det gjelder strukturen på våre møter og ordninger for vårt forsamlingsliv. Øyvind Samnøy prekte på lørdagen og Martin Fjære på søndagen.

 

Det ble en annerledesuke for oss elevene, med mye god undervisning og forkynnelse. Som ei av leirdeltagerne utrykte det så fint; så var det en rik uke hvor «jeg har fått sitte ved Jesu føtter og suge til meg.» Nå er hverdagen tilbake, vi nyter roen og spiser fremdeles (!) rester av kake.

 

Skrevet av Ingeborg Hegge (elev)