Velkommen til våre nye websider. Her finnes informasjon om vår virksomhet, i tillegg til mange oppbyggelige artikler og opptak.

Artikkel register

Søk

Aktuelt

Nyttårsleir 2015

Nyttårsleir 1Årets nyttårsleir avsluttet 2015 og startet 2016 med verset: «… med blikket festet på Jesus, han som er troens opphavsmann og fullender…» (Heb. 12,2). Dette skal vi få holde framfor oss nå når vi har kommet enda ett år nærmere Jesu gjenkomst.


Nyttårsleiren begynte som sedvanlig med juletrefest den 29. desember. Der ble vi minnet om julebudskapet igjen; fra Jesaja 9,6 og Lukas 2,25-32. I Jesus har vi alt vi trenger til. I Jesus har jeg alt jeg trenger, og vi får alt for intet. Vitnesbyrdet til Simon er så godt å bli minnet på: «Herre, nå kan du la din tjener fare herfra i fred, etter ditt ord, for mine øyne har sett din frelse.» Det er først når vi har fått se Jesus at vi er rede til å dø, og den som alltid lever med blikket festet på Jesus har ingen grunn til å frykte.


Nyttårsleiren domineres som regel av ungdommer, både fra omegnen, men også tilreisende fra ulike kanter av landet. I år kom det også flere tilreisende fra Nord- og Sør-Sverige. Mange er godt kjent på Fossnes, også med de praktiske oppgavene. På den måten var det flere som kunne trå til på kjøkkenet, og med vask her og der under og etter leiren. Det er til stor hjelp for husmor som planlegger.


Nyttårsleir 2Nyttårskvelden var det dekket til fest både i spisesalen og i klasserommet, og det er fint å kunne avslutte et år med en slik høytidsstund.Til nyttårsmiddag i år ble det servert, det som flere omtalte som «det beste de hadde smakt» da det sist det ble servert under kortkurset, nemlig fleskfilet med en veldig god saus i følge med båtpoteter.


Under middagen leste Tina Fossdal opp «Julemiraklet» av Susan Wojciechowski, samtidig som at rektor Per Bergene Holm viste illustrasjonene fra boka på storskjerm for de aller minste. Senere ble diktet om Bonden Paavo lest opp på godt svensk av tidligere elev Elin Lundmark. Paavo lærer oss noe viktig: «Herren prövar blott, han ej förskjuter.»


En setning fra nyttårsleiren har satt seg fast: Ser du tilbake på året som har gått (både med tanke på jobb, familie, på den plassen du er satt) kan du da si at du har gått alene?


Nyttårsleir 3Nei, vi har ikke gått alene. Men når man ser tilbake på året som er gått, så kjenner man seg så igjen i Israelsfolkets vandring i ørkenen. Vi vender oss stadig bort, hit og dit, men Guds kjærlighet drar oss inn til seg igjen og igjen. Han er trofast og han elsker sine.


«Herren deres Gud, som går foran dere, han skal kjempe for dere, slik som dere så han gjorde det for dere i Egypt og siden i ørkenen. Der så du hvordan Herren din Gud bar deg, som en mann bærer sitt barn, hele den veien dere gikk, til dere kom til dette sted.» 5. Mos. 1:30-31.


Vi er ett år nærmere Jesu gjenkomst. Tegnene vitner om at Frelseren vår snart kommer hjem for å hente sine. Søk frelse i Jesus mens det ennå er nådetid.


Marie Louise Bergene Holm