Velkommen til våre nye websider. Her finnes informasjon om vår virksomhet, i tillegg til mange oppbyggelige artikler og opptak.

Artikkel register

Søk

Aktuelt

Referat fra NLL's ungdomsleir i Valdres februar 2018

 

22. til 25. februar var vi i år igjen samlet til ungdomsleir på Hermanstølen i Nord-Aurdal i Valdres. Ledere var Reidar Heian, Asbjørn Fossli og Fredrik Thorbjørnsen. Talere var Ingar Gangås, Fredrik Thorbjørnsen og Asbjørn Fossli. Det var en fin gjeng på ca. 30 ungdommer fra ulike kanter av landet som møtte opp på årets leir.

 

Torsdag kveld ankom de fleste med jevne mellomrom utover kvelden. Vi hadde noen gode formiddags- og kveldsmøter med nevnte talere fra fredag til søndag formiddag. Ingar Gangås la ut for oss om Jakob og hvordan han var på vei bort fra Gud, og hvordan Gud måtte røre ved Jakobs hofteskål. Fredrik Thorbjørnsen talte om sjelen og hva den betydde for oss i et evighetsperspektiv. Asbjørn Fossli talte ut fra Jakob 1, v.12-18, om fristelser og om alvoret med å slutte fred med synden.

 

Vi var heldige med været og på fredag og lørdag formiddag var det duket for flotte skiturer i godt føre. En god gjeng dro ned til hoppbakken derav noen testet bruddstyrken på lemmer og knokler, mens andre tok det mer med ro rundt bålet med pølser og kakao. Andre tok seg noe lengre skiturer innover i skogen og opp på vidda, og det kan nevnes at Sigurd Brennsæter hadde seg en fin liten tur på 53 kilometer lørdagsformiddagen.

 

Ellers var det mye godt sosialt samvær, og utover på kveldene ble det mye spill og leker som f.eks. bordcurling og oksespillet. Noen tok også initiativ til å synge i kor, og disse sang noen salmer for oss under et kveldsmøte.

 

Det var rikt å få være med på nok en vinterleir. Og selv om det sosiale og de flotte naturopplevelsene ga mye godt, er det det åndelige utbyttet som gjør disse samlingene spesielt rike. Det ble lagt tydelig inn over oss gjennom taler, sanger, åpninger og personlige vitnesbyrd, alvoret med å være en kristen. At Guds Ord er et ord som virker – enten til forløsning eller til forherdelse. At vi mennesker står foran en evighet med to klare utganger. At Gud er mektig til å frelse ethvert menneske som påkaller han. Og at Jesus døde for syndere, og han ønsker at ethvert menneske skal komme til himmelen. Så blir det store spørsmålet: Tar du imot dette kallet?

 

Dag Øyvind Larsen