Velkommen til våre nye websider. Her finnes informasjon om vår virksomhet, i tillegg til mange oppbyggelige artikler og opptak.

Artikkel register

Søk

Lov og Evangelium - Tidligere Artikler

Natalia vil regne med Jesus

Natalia vil regne med Jesus
Av Jan Ove Heggdal


Det er godt å sette sin lit til Jesus og legge alle vanskeligheter fram for ham. En dag skal han komme og hente meg herfra. Han sørger for sine. Jeg vil gjerne leve i ordet fra Ordspråkene 30:8-9: «La falskhet og løgnens ord være langt borte fra meg! Gi meg ikke armod, og heller ikke rikdom! La meg ete mitt tilmålte brød, for at jeg ikke skal fornekte deg når jeg blir mett, og si: Hvem er Herren? – og ikke, når jeg blir fattig, stjele og forbanne min Guds navn».

Det er Natalia Anisimova (49) som sier dette. Hun er opprinnelig fra nordre del av Moldova, og kom til Tiraspol da hun var 15 år gammel. I dag bor hun i Tiraspol og går i forsamlingen der.

Natalia er regnskapsutdannet (revisor), og tar hånd om alt regnskap for både den lutherske kirken (ELCRM) og Luthersk Senter (LS). Dette har hun gjort på frivillig basis, og det har vært til stor hjelp, siden hun innehar autorisasjon av myndighetene til slikt arbeid.

Jeg er gift, har to jenter, og ett barnebarn på 3 år. Den eldste jenta vår, Oxana, studerer bioteknologi i St.Petersburg, mens den andre studerer ved universitetet i Tiraspol. I dag går begge døtrene mine på møtene.

Første gang jeg traff Natalia Moser var da vi studerte kjemi sammen ved universitetet i Odessa. Min mann studerte fysikk sammen med Vladimir Moser i fem år. Senere møttes vi helt tilfeldig på samme sykehusavdeling da vi fikk de eldste barna våre, Oxana og Boris. Derfor var det naturlig for meg å bli med da Natalia Moser inviterte meg til den lutherske forsamlingen i Tiraspol. Det var tredje gangen våre veier møttes.

Nå er det over tre år siden jeg begynte å gå der. Først gikk jeg og hørte i ett år, før jeg ble konfirmert for to år siden.

Etter å ha studert kjemi en tid, begynte jeg på regnskap/revisor-studiet, og er glad for at dette kan benyttes i ELCRM/LS.

Utenfor hjemmet arbeider jeg som regnskapssjef i det økologiske departementet (natur- og miljødepartementet).

På spørsmål om det er noe hun ønsker å dele med Lov og Evangeliums lesere, svarer hun med Gal 2:21: «Jeg forkaster ikke Guds nåde. For er rettferdighet å få ved loven, da er altså Kristus død uten grunn», og Joh 3:16: «For så har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv».

Dette er bibelvers som har betydd mye for meg, og som jeg er glad i, sier Natalia med overbevisning.

L&E 42. årgang, nummer 5