Velkommen til våre nye websider. Her finnes informasjon om vår virksomhet, i tillegg til mange oppbyggelige artikler og opptak.

Artikkel register

Søk

Lov og Evangelium - Tidligere Artikler

Oppstandelsen

Oppstandelsen
Av Martin Luther

 

Den kristne sover i døden og går gjennom den inn til livet, men den ugudelige går fra livet og opplever døden i all evighet.

Døden i Kristus er for den kristne i virkeligheten ikke en død, men en god og deilig søvn. I den skal vi hvile et lite øyeblikk likesom på en hvileseng uten syndens og den virkelige døds jammer, uten nød, angst og alle dette livs ulykker, sikkert og rolig uten noen sorger, deilig og mykt, inntil den tiden kommer da han vil vekke oss opp og kalle oss sammen med alle sine kjære barn til sin evige herlighet og glede. Fordi døden kalles en søvn, så vet vi at vi ikke skal forbli i den, men at vi skal våkne opp igjen og leve. Den tiden vi sover, vil ikke synes lenger for oss enn om vi hadde sovnet inn i samme stund. Da vil vi også gremme oss over at vi har vært redde og engstelige i dødsstunden for denne gode søvnen, og så kommer vi vår Herre og Frelser Kristus i møte i skyene i et øyeblikk, levende ut av grav og forråtnelse, helt friske, med et rent, lyst og forklaret legeme.

 
L&E 45. årgang, nummer 9