Velkommen til våre nye websider. Her finnes informasjon om vår virksomhet, i tillegg til mange oppbyggelige artikler og opptak.

Artikkel register

Søk

Lov og Evangelium - Tidligere Artikler

Den gode Guds engel

Fortelling for barn
En fattig gutt på 10 år sto en dag utenfor en skoforretning i New York. Han var barfotet og skalv av kulde. Han sto og betraktet alle skoene og støvlene i butikkvinduet.

 

I det samme kjørte en vogn forbi, forspent med to prektige hester. I vognen satt det en fornem og rik dame. Hun la merke til den fattige gutten som sto der og så inn gjennom vinduet, lot hestene stanse og steg ut. Hun gikk bort til gutten, som ble meget forskrekket da han så den fine damen stå like foran seg. Men all frykt forsvant ved det første blikk inn i hennes vennlige øyne.
– Hvorfor ser du på skoene der inne? spurte hun.
– Jo, svarte gutten frimodig, jeg ba nettopp Gud om å gi meg et par.

Den rike damen ble meget beveget ved å høre dette. Og før gutten forsto hva som var hendt, tok hun ham ved hånden og gikk inn i butikken med ham. Her bad hun om å få se på noen strømper og sko. Da hun hadde kjøpt et par, bad hun ekspeditrisen om å låne henne vann og håndkle.

Deretter tok hun av hanskene sine, og til tross for de fine klærne hun hadde på seg, bøyde hun seg ned på gulvet og vasket den fattige guttens føtter. Da det var gjort, hadde hun på ham de varme strømpene og de nye skoene. Så strøk hun ham vennlig på kinnet og sa: «Gud velsigne deg!»

Gutten sto aldeles målløs av forbauselse og glede. Først så han på de nye skoene og så på den vennlige damen og visste ikke om han drømte eller var våken. Da så han opp på henne og sa på sin barnlige måte: «Er De den gode Guds engel»?
– Hva dere har gjort mot en av disse mine minste, sier Jesus, det har dere gjort imot meg.

Fra 300 kristelige fortellinger»,
samlet av Gerhard Haaland,
Lunde & Co’s forlag, Bergen, 1926

Lov og Evangelium 2017 - Nr 06

Tags: 2017