Søk
Close this search box.
Søk

Referat fra yngresleir på Heisetra 21. – 23. juni

Leirtema: «Guds fulle rustning».

Endelig leir! Det virket å være gjennomgangstonen hos de som kom til Heisetra fredag ettermiddag.

De som akkurat har nådd alderen for denne leiren er nok litt ekstra spente. Andre har flere års erfaring med yngresleir. Uansett, disse forskjellene ser ut til å viskes ut ganske så raskt!

Jentene finner rommene sine i Slirabu, guttene finner navnene sine på soverommene i hovedbygningen, rett over tunet. Så snart soveposene og sekken er slengt opp i riktig seng, så er det full aktivitet ute med freesbee og fotball.

Vi har fått nydelig ettermiddagssol over Heisetra, en fin start på leiren. Fra hovedbygningen ser vi ned på Heivannet ca 150 meter nedenfor. Siden det er meldt litt regn lørdag, finner vi raskt ut, at skal det bades, så er det best å få det gjort med èn gang! Litt senere på kvelden er det dermed en god gjeng som uten å nøle hiver seg uti vannet.

Men før bading har vi fått både kveldsmat og hatt 1. bibeltime sammen. For hvorfor er vi på leir? Andrè minner oss på hva som er hovedsaken. Tema for leiren er «Guds fulle rustning», og vi skal denne leiren være sammen om avsnittet fra Efeserne 6:10 hvor dette er beskrevet. Minneordet er det første verset i dette avsnittet: «For øvrig: Bli sterke i Herren og i hans veldige kraft!» Det er hovedsaken. Søke Jesus i Guds Ord og i samfunnet med hverandre.

«Med Gud ved vår sida, hans Ande og ord,

og brør som vil strida for korset på jord,

dei ukjende dagar vi møter med trøyst,

vår hyrding oss leier, vår hyrding oss leier,

vår trufaste hyrding, vi kjenner hans røyst»

Andreas tar i første time for seg første del av denne rustningen. Sannhetens belte om livet. Hva er det som kjennetegner et godt byggverk? Hva er det grunnleggende som må være på plass? Jo, det er selve fundamentet, grunnvollen, eller grunnmuren. Da er det Guds ord som gjelder, mer enn noe annet. Guds ord er ikke moderne, men det er heller ikke umoderne! Det er tidløst, det er evig! Og det er den ène sikre og trygge grunnen vi har å bygge på om vi skal bli stående. Det er noe å møte både livet og døden med. Og det er det èneste som duger i den kampen vi står i som kristne.

Lørdagen preges værmessig av regn! Frokosten er klar klokken åtte, men da har det allerede gått to timer fra de første begynte å bevege på seg. Det er spennende å være på leir, og mange å prate og leke med! Flere vil prøve kanopadling og fiske, og noen trosser til og med regnet og hiver seg i vannet for å bade. Men utover dagen blir det mere innetid med spill og lek. Det stiller ekstra krav til at vi tar hensyn til hverandre når det gjelder lydnivå, det kan jo være en god øvelse for flere:-)

Håkon tok oss i bibeltimen i dag igjennom den andre delen av rustningen. Rettferdighetens brynje. Den beskytter de mest vitale deler av kroppen, og ikke minst hjerte! Guds ord sier:

«Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer, for livet utgår fra det» Ordsp 4:23.

Vokt deg for halvsannheter, det vil ødelegge den gode samvittigheten din og til slutt røve gudslivet fra deg. Må vi finne rom for omvendelse før det er for sent, slik det ble for kong Saul. Videre hører vi fra Efeserne 6, både om «sko på føttene» og «troens skjold». Rustningen må være komplett for at den skal beskytte oss helt. For hva hjelper det med brynje og belte, skjold og hjelm, dersom du mangler det riktige fottøyet? Du vil ikke kunne rykke frem i striden, og heller ikke kunne trekke deg tilbake når det er nødvendig, dersom du mangler godt skotøy, det er den beredskap som fredens evangelium gir. Sangen på nummer 397 i Sangboken gir oss et godt bilde på hva troen er!

«Å tro det er å legge

Seg ned ved korsets fot,

og begge armer strekke

Vår Herre Krist i mot.»

Vi får en fin innekveld med taco, godteri og blunkeleken for å nevne noe! Det er godt om slike leirer også bidrar til å knytte gode vennskapsbånd. Det er så godt å finne en venn som også vil det samme; gå veien til himmelen!

Men det ligger noe mer under. En bønn om at Ordet må få rom i hjertene hos barna. At Gud får de unge i tale. En ny generasjon unge vokser opp og de trenger akkurat det samme som hver ny generasjon trenger: at Ordet blir levendegjort for hjerte og samvittighet, så det skaper omvendelse og tro på Jesus, helt fra de unge barneår.

Både lørdag og søndag får vi høre lest fra boka «Ridder trofast», skrevet av Signe Knutsson. Det er både spennende og meningsfylt lesning for de unge, med et klart siktemål: Lære de unge Livets vei i samfunn med Jesus. Ta gjerne med dette som boktips!

Søndag er dagen for oppbrudd! Det skal pakkes og ryddes, støvsuges og vaskes. Men når alle gjør litt, så er det ingen sak. Det meste er unnagjort allerede før det siste møtet klokka elleve!

Det er mange grunner for takknemlighet! Takk til dere foreldre som velger kristen leir for barna deres. Og takk for at vi får være sammen med barna deres på denne måten. Må vi fortsatt være i bønn om at det såkornet som legges ned i de unge gjennom Guds Ord, må finne grobunn og bære frukt! Håper vi ses på yngresleir på Heisetra også neste år! God sommer!

Referat skrevet av Thormod Fjell