Søk
Close this search box.
Søk

Referat fra Sommersamling på Fossnes 2024

Nå er sommeren her, og fellesferien har akkurat begynt for veldig mange, og hva er vel bedre å starte ferien med, enn Sommersamling på Fossnes. Dette vet jeg vi er mange som har gledet oss til, og sett fram til lenge, og det er det god grunn til. Om ikke været på onsdag kveld var det som minte mest om sommer var det veldig godt å kunne samles om Guds ord.

Åpningssangen på første møte var «Brødre og søstre, velkommen fra daler og strender» som er en bønn om at Gud må være til stede på møtene og samlingen, og la sitt ord få gjøre sin virkning i oss. Som det står i tredje verset;

«Herre, la Ånden fra himmelen være til stede! Vekk du de sovende, gi dine troende glede! Styrk ved din Ånd kjærlighets hellige bånd, Medens vi vandrer her nede.»

Temaet for samlingen var «Mitt rike er ikke av denne verden». John Peder talte over ett ord i 2. Kor 13, 11 «Brødre.» Hvem er dine brødre? Er det dem som hører denne verden til eller dem som hører Jesu rike til?

«Det ene avgjørende skille, om du hører til Guds folk eller om du er av denne verden

Jeg håper virkelig dette er hovedgrunnen til at så mange kommer til sommersamlinga på Fossnes; for å høre Guds ord, og søke hans rike.

Torsdag var det godt å starte dagen med bønnemøte før en god frokost. Dette legger grunnlaget for dagen, og det er så godt å legge både dagen og våre problemer og bekymringer i Herrens hender. Årsmøte ble gjennomført som planlagt på torsdag, dette vil jeg ikke skrive så mye om her, da det kommer i eget referat. På kvelden var det vitnemøte med mange gode vitnesbyrd, og andakt av Lars Fossdal, som stilte det spørsmålet vi alle må stille oss selv

«Er du frelst? Hvis Jesus kom nå i denne kveld, ble du da med?»

Både torsdag og fredag var det flott sommervær, og mulighet for aktiviteter som fotball og volleyball, og andre leker for de minste etter middag. Noen av oss badet også i Kullerødvannet etter aktivitetene, for å kjøles litt av i varmen trengs! Både unge og voksne koste seg mye ute i samtaler og lek med gamle og nye kjente. Og med så mange som var med på leiren i år er det alltid noen å snakke med, også veldig hyggelig å bli kjent med flere nye i år.

John Peder talte videre over ordene i slutten av 2. Korinterbrev,

«For øvrig, brødre: Gled dere! Bli fullkomne! La dere formane! Ha det samme sinn! Hold fred med hverandre, og kjærlighetens og fredens Gud være med dere. Hils hverandre med et hellig kyss! Alle de hellige hilser dere. Herren Jesu Kristi nåde, Guds kjærlighet og Den Hellige Ånds samfunn være med dere alle!»

Klarer vi å leve etter dette? Ikke av oss selv, men vi skal få lov å gripe det vi allerede har i Kristus, vi skal få leve i gleden og fullkommenheten vi allerede har i Ham. Dette er så godt å få søke trygghet i, at det Kristus har gjort gjør oss forsonet med Gud. Men vi formanes også til kamp og strid inntil blodet i vår kamp mot synden i Heb 12 vers 4.

Per Bergene Holm hadde fredag og lørdag seminar over temaene «Musikk et adiafora» og «Musikkens påvirkningskraft». Dette er et svært aktuelt tema, som det også er pågående diskusjoner om i Dagen. Veldig interessant å lytte til disse seminarene og eksemplene Per tok frem. Selv små forandringer i takt og harmoni, gjør en stor forskjell på det følelsesmessige, en sang gir indre uro, mens en annen gir indre ro, med samme tekst.

Sangen er alltid en stor del av samlingene og møtene på Fossnes, og det er en stor glede både å lytte til god sang, og å være med å synge selv. Med sanger som «Gi oss no ei nådestund, vår Jesus», «I dag kjem det bod ifrå himmelens Gud», kvartetten som sang «Kjæreste venn du som vandrer omkring» og mange andre sanger som bygger opp under budskapet, og gir fred og ro til å lytte.

I åpningen til et av kveldsmøtene tok Asbjørn Fossli frem teksten fra Matteus 9, da Jesus kaller Matteus til tjeneste. Jesus kaller den som ingenting er til tjeneste for seg, dette var også temaet på misjonsmøtet der Vladimir Moser fra Moldova talte. Under misjonsmøtet fikk vi også en hilsen fra Ingar Gangås, som akkurat hadde kommet hjem fra Sør-Amerika. Bøkene som har blitt oversatt til de lokale språkene trykkes opp i nye og større opplag for å dekke behovet og hungeren etter åndelig litteratur.

Lorents Nord-Varhaug talte på møtene fredag kveld, lørdag formiddag og kveld, og søndag formiddag. Han talte om det vi alle lengter frem til, himmelriket, og om det å stå på grensen til himmelriket. Vi er pilgrimer på vei til himmelen, vårt rike er ikke av denne verden. Som David skriver i Salme 63

«Gud! Du er min Gud! Tidlig søker jeg deg. Min sjel tørster etter deg, mitt kjød lengter etter deg i et tørt og uttørket land, hvor det ikke er vann.»

Lorents har nylig opplevd at begge foreldrene har gått videre fra dette riket, til det evige. Det var derfor veldig sterkt å høre ham tale over dette temaet, og han tok fram flere øyeblikk fra sine foreldres siste tid. Vi må alle søke å få del i frelsen mens det enda er tid, så vi kan stå for tronen blant de i den hvite flokken i Åpenbaringen 7. Disse møtene ble virkelig til åndelig føde for meg.

Lørdag kveld og natt til søndag var det regnvær og tordenvær som i alle fall holdt de som sov i telt våkne til langt på natt. Et av teltene valgte å pakke sammen før regnet kom, og heller sove i hus, jeg tror ikke det var et dumt valg.

Maten på Fossnes er det ikke noe å utsette på, det er god mat fra morgen til kveld, med kaker og kaffe mellom nesten hvert måltid. Stor takk til de tre husmødrene og alle frivillige som bidrar til dette. Stor takk også til alle dere som har planlagt og lagt til rette for sommersamlinga, og alle som bidrar under samlinga. Det var veldig mange påmeldte i år, takk til alle dere som kom, og fylte opp både møtesal og sidesal. Det er også en stor glede å se at det er så mange som følger møtene via direktesendingene. Opptak av møtene er tilgjengelig via NLL.no.

La oss fortsette å bære hverandre frem i bønn, så vi kan bevares i troen og at det vi har hørt kan fortsette å gjøre sin virkning i oss, inntil vi når endemålet for vår tro, sjelens frelse.

Skrevet av Sven-Åge Gunnerød