Herrens råd står fast for evig

Herren omstyrter hedningenes råd, han gjør folkets tanker til intet. Herrens råd står fast for evig, hans hjertes tanker fra slekt til slekt. Salig er det folk som har Herren til sin Gud, det folk han har utvalgt til sin eiendom! (…) Ja, i ham fryder vårt hjerte seg, fordi vi setter vår lit til hans hellige navn. (Salme 33:10-12, 21)

Enda et år er til ende, og vi har fått et nådeår til å vende om og søke Gud. De som allerede er i samfunnet med ham, har hatt anledning til å komme i et enda nærere samfunn med sin kjære frelser – og til å tjene ham hver dag. Spørsmålet til deg og meg når vi ser tilbake på året som har gått, blir da:

Min Gud, hvordan har jeg brukt det?

For den som gir akt på tegnene i tiden, ser vi at det går mot Jesu gjenkomst. Og det er om å gjøre at vi er rede til å reise herfra og være med Kristus.

Vi opplever at vårt folk stadig velger mørket fremfor lyset, og på den måten stiller seg under Guds dom. Tidsånden i dag dyrker det som er stort og stolt, og vi blir så lett preget av dette, med det resultat at vi setter oss opp imot Guds ord og mot hverandre, oss brødre imellom.

Nøden i vårt folk blir på så mange måter stadig større, og det er om å gjøre at Guds ord når ut til folket – til omvendelse og frelse.

Det er likevel ingen grunn til mismot, men til å stole på den allmektige Gud i alle ting. Han styrer begivenhetenes gang og bøyer kongers hjerter som vannbekker.

De som hører ham til kan fryde og glede seg, fordi de setter sin lit til Hans hellige navn.

Norsk Luthersk Lekmannsmisjon har som mål å spre ut Ordet slik det står, og lede mennesker til de gamle stier – ja, til selve Veien, Sannheten og Livet – Jesus Kristus.

Vi vil orientere litt om de ulike delene av vår virksomhet:
Bibelskolen på Fossnes, etablert 1992: NLL eier bibelskolen, men skolen er organisert med eget styre og er en egen virksomhet.

● Vennesamfunn og foreninger: Det er venneflokker og foreninger mange steder i Norge. NLL har også kontakt med venner i våre naboland til gjensidig hjelp og
glede på veien.

Lyd og videopptak: Det sendes en del møter direkte, og ellers legges det ut lyd- og video-opptak av taler. Tidligere har det bare blitt lagt ut opptak på Vimeo, men i den senere tid har også videoopptak blitt lagt ut på Youtube.

Lov & Evangelium: Det er et mål at bladet fortsatt kan være et oppbyggelig blad som formidler bibelske sannheter. Det er p.t opp mot 1300 abonnenter på Lov &
Evangelium. Artiklene fra bladet blir også lagt ut på nettet slik at de er tilgjengelige for flere.

Barnebladet «Nøkkelen»: Barnebladet kommer med 10 nummer i året og har nådd ut til mange. Det er ca 200 abonnenter på bladet.

● Nettsiden nll.no: Nettsiden inneholder mye oppbyggelig stoff og ressurser som kan være til hjelp for den enkelte og for de lokale foreningene.

Bibelfortellinger for barn: Det lages og legges ut video på Vimeo med bibelfortellinger for barn.

Ytremisjon: NLL driver litteraturarbeid i Peru/Bolivia gjennom forlaget «Såmannen /El Sambrador». Ingar Gangås har ansvaret for misjonsarbeidet i Sør-Amerika.

Ytremisjon: NLL støtter den lutherske kirken i Moldova og Per Bergene Holm har ansvaret for misjonsarbeidet i Moldova.

● Ytremisjon: Høsten 2023 ble det vedtatt å støtte oversettelsen av «Ett er nødvendig» til Fillipinsk. Det er Dansk Balkan Misjon som står for kostnadene med trykking mens vi koster selve oversettelsen (tidligere elev Jamila Esteban og elev/husmor Mary-Ann Mercado utfører oversettelsesarbeidet med veiledning fra Per Bergene Holm og Martin Fjære).

● Barne- og ungdomsforeninger: Det drives barnemisjon og ungdomsforening. I tillegg arrangeres det barne-, yngres- og ungdomsleirer. I 2024 hadde vi også en leir for unge voksne.

● NLL har også konfirmasjonsundervisning og forkynnerseminar på Fossnes.

Sekretæren setter opp en reiserute i tillegg til de møtene som de lokale foreningene arrangerer selv. De som har forkynt Guds ord for oss på møteuker, stevner og bibelhelger dette året har vært: Sigbjørn Agnalt, Per Bergene Holm, Asbjørn Fossli, John Peder Samdal, Ingar Gangås, Martin Fjære, Bjarne Gjuvsland, Lars Fossdal, Sigurd Brennsæter, Tobias Fjell, Jan Eirik Berre, Lars Fredrik Ellingsen, Konrad Fjell, Odd Eivind Stensland, Finn Widar Knutzen, Gunnar Nilsson (S), Göran Holmgren (S), Curt Westman, Eivind Gjerde, Steinar Guddal, Reidar Heian, Jakob Knutzen, Jostein Brennsæter, Aron Berre og Gonzalo Ascarrunz.

I tillegg har flere talt på enkeltmøter, barneleir, yngresleir og ungdomsleir rundt om i våre forsamlinger.

Arrangementer utenom den vanlige møtevirksomheten har siden sommersamlingen på Fossnes 2023 vært: Stevne på Laberget leirsted, bibelhelg på Solgry, bibelkurs og nyttårssamling på Fossnes, pinsesamlinger i Mosvik, på Langli, på Skjæveland og i Steinsdalen, barneleir på Fossnes og yngresleir på Heisetra i Kodal. Av ungdomsleirer har vi hatt høstleir på Ersdalstun i Agder, vinterleir på Hermanstølen i Valdres, påskeleir på Ersdalstun i Agder og sommerleir på Trettenes ved Farris. I tillegg har vi hatt en påskeleir i Namsos for unge voksne.

Siden forrige årsmøte har landsstyret hatt 3 styremøter i juli, november/desember og april. Landsstyret har behandlet 54 saker. Reidar Heian, Dag Rune Lid, Fredrik Thorbjørnsen, Olav Fossdal, Øystein Laberget, Halvor Mangelrød og Martin Fjære har møtt fast i styret. Styreformann har vært Fredrik Thorbjørnsen, nestformann Reidar Heian og sekretær Martin Fjære.

For Landsstyret
Fredrik Thorbjørnsen (formann)
Martin Fjære (sekretær)

Bildet viser det nye landsstyret valgt på årsmøte 2024. Fra venstre: Dag Rune Lid, Reidar Heian, Olav Fossdal, Øystein Laberget (nestformann), Kristian Fjære, Fredrik Thorbjørnsen (formann), Martin Fjære (sekretær)