Årsmelding for Bibelskolen på Fossnes

Bibelskolens kall er å formidle Guds ord til elevene, og utruste dem til å være trofaste kristne vitner der de får sin plass i livet, til gagn og glede for enkeltmennesker og samfunn.

Kraften i det kristne vitnesbyrd ligger ikke i det tidsriktige, visdomsfulle eller i god retorikk, men i det tidløse kristne vitnesbyrds iboende guddommelige kraft og i et sant kristenliv som viser seg i renhet og godhet, trofasthet og kjærlighet til alle mennesker.

Vi ønsker å utruste våre elever til å formidle det kristne vitnesbyrdet i ord og sant kristenliv uansett hvor de måtte få sin plass. Da er vi også overbevist om at de blir til stor betydning i de samfunns- og arbeidsoppgaver de går inn i, om det er som snekkere, lærere, helsefagarbeidere, ingeniører eller byråkrater.

Jesu disipler fikk en dag en oppgave som måtte fortone seg som galskap: å mette en enorm folkemengde med noen biter av brød og fisk. Men de gikk i tro til ham som sendte dem, og de fikk erfare underet, at det ble mat til alle. Vi må ikke miste troen på at Gud selv er med de tjenere som i troskap deler ut livets brød til verden, i hverdagens mange situasjoner.

Ikke ved makt og ikke ved kraft, men ved min Ånd, sier Herren, hærskarenes Gud (Sak 4:6). Slik lød det til Serubabel som skulle ta fatt på et menneskelig talt umulig prosjekt, å gjenreise tempelet og virke til åndelig gjen- reisning av Israel midt i hedenske omgivelser.

Profeten Elisja spurte en kvinne som sto i stor gjeld, om hva hun hadde i huset. Hun hadde bare en salvekrukke. Elisja ba henne om å hente mange kar og helle i dem fra den lille krukken. Så lenge det var tomme kar, kom det salveolje. Vi står i gjeld til vise og uvise, vi har fått del i et frelsesord som er for alle. Og det mangler ikke på tomme kar i våre omgivelser, mennesker som trenger det Gud har gitt oss i Jesus. Vi får ta det vi har i huset, det Gud har velsignet oss med fra sitt ord, og dele det med dem vi omgås.

Et lite ord om Jesus, en vennlig utstrakt hånd, et lite ord om Jesus velsignet av hans Ånd. (Emilie Bovim)

Sjå, der kjem ein sjuk og fattig. Der kjem ein som spør om råd, der ein sviken, der ein hatig – her er nok for offerdåd! (Mathias Orheim)

Skoledrift og undervisning:

Våren 2023 hadde skolen 10 heltidselever, 7 på ettårig kurs og 3 på halvårig kurs (to av disse fortsatte imidlertid på høsten og full- førte således ettårig kurs). Høsten 2023 var det 8 heltidselever, 7 på ettårig kurs og 1 på halvårig kurs.

Pr mars 2024 har skolen tatt opp 16 søkere til skolestart høsten 2024, hvorav 3 kommer fra land utenfor EØS.

Sigbjørn Agnalt ga seg som fast vikarlærer sommeren 2023. Finn-Widar Knutzen tok på seg en lignende oppgave fra nyttår 2024.

Utover det er det ingen endringer i lærerstaben.

Økonomi:

Regnskapet for 2023 viser et driftsunderskudd på kr 68,- av en omsetning på kr 1 549 802.  Skolen fikk i 2023 overført til sammen 535.000,- i gaver fra Norsk Luthersk Lekmannsmisjon.

Styrets sammensetning:

Styret består av Daniel Teigen (formann), Eivind Gjerde (sekretær), Lars Fossdal, Jostein Brennsæter og Ivar Fiske som styremedlemmer (valgt som 1.varamann), mens Lars Fredrik Ellingsen er personalrepresentant og Lukas Kero elevrepresentant.