Søk
Close this search box.
Søk

Referat fra årsmøtet i NLL 2024

Årsmøtet i Norsk Luthersk Lekmannsmisjon ble avholdt under sommersamlingen på Fossnes bibelskole 11. juli.

Fredrik Thorbjørnsen ønsket velkommen og minnet om at det er nåde å få være med i tjenesten i Guds rike. Vi er lemmer på et felles legeme og ingen har grunn til å gjøre seg høye tanker om seg selv.

Natalia og Vladimir Moser fra Moldova var til stede på sommersamlingen og det var Vladimir som holdt andakt på årsmøtet. Han forkynte at alt begynner ved Jesu kors. Det er få som vil høre dette budskapet, og det var umulig å forstå for jødene den gang også. Til og med disiplene kunne ikke forstå at Jesus skulle korsfestes.

F.v. Vladimir Moser og Per Bergene Holm

Men nettopp på korset åpenbarte Gud sin styrke og visdom. Der tok Jesus straffen vi alle fortjener. Den kristne kirke må vedbli å forkynne Kristus korsfestet.
Etter andakten hadde Lars Fossdal minneord over de som var gått bort siden sist årsmøte. Det var Torunn Aanestad, Klara Nord-Varhaug og Godtfred Nord-Varhaug. Det ble lyst fred over deres gode minne.

Årsmeldinger fra Landsstyret ble lest i sin helhet og fortalte om misjonens virksomhet på mange områder. Det er bibelskoledrift, foreningsvirksomhet i Norge, litteraturarbeidet i Sør-Amerika, støtte til misjonen i Moldova, lyd- og videoopptak og distribusjon av dette på internett, bladutgivelse av «Lov og Evangelium» og «Nøkkelen», arrangement av leire og forkynnerseminar, konfirmasjonsundervisning med mer.

Bibelskolens årsmelding ble det innledet med disse ordene:

«Bibelskolens kall er å formidle Guds ord til elevene, og utruste dem til å være trofaste kristne vitner der de får sin plass i livet, til gagn og glede for enkeltmennesker og samfunn».

Ellers kan det nevnes fra årsmeldingen at søkertallet til høsten gir tro for at det blir mellom 17 og 19 elever. Dette er noen flere enn siste år. Skolen har behov for en person til som kan avlaste noe på undervisning og administrativt. Men dette behovet er ikke akutt.

I årsmeldingen fra Moldova ble det nevnt at det er spenning knyttet til folkeavstemmingen både i forhold til EU og ny president. Hvilken vei går landet, mot øst eller vest? Ellers er det som før tre forsamlinger som Vladimir har ansvar for, i Tiraspol, Kamenka og Chisinau.

I Chisinau arbeides det med å finne nye egnede lokaler for forsamlingen.

Fra litteraturarbeidet i Sør-Amerika ble det fortalt i årsmeldingen at det fortsatt er behov for å trykke opp nye opplag av litteraturen. Samlet opplag for den mest etterspurte boken «Husandaktsboken» av Rosenius er nå oppe i 5000 eksemplarer. Flere nye bokutgivelser har kommet det siste året. Ellers ble det nevnt at travelheten hos folk hindrer Ordet i å nå hjertene.

Martin Fjære leste en samlet rapport fra forkynnerne i NLL. Et av momentene fra denne var at det også trengs åndelige arbeidere i form av kontaktpersoner og mennesker som legger til rette for møter og forkynnelse. Også her gjelder ordet

«Høsten er stor, men arbeiderne få. Be derfor høstens herre at han vil drive arbeidere ut til sin høst!»

Regnskap for NLL ble presentert av Rami Seppälä. Sum av gaver gitt til misjonen har totalt gått opp siden forrige år og det kan nevnes at den endringen som ble gjort med færre utgivelser av Lov og Evangelium, og med et endret bladformat, har halvert kostnadene til bladet. Det er gjort store investeringer på bibelskolen med solcelleanlegg og nytt luftgjenvinningsanlegg. Dette vil redusere driftskostnadene og bedre inneklimaet.

Fredrik Thorbjørnsen informerte årsmøtet om det arbeidet som er gjort med utarbeidelse av retningslinjer for sjelesorg og varsling av uønskede hendelser. Dette er noe som vil bli gjort tilgjengelig på hjemmesidene og i foreningshåndboka.

Årsmøtet hadde også en sak som omhandlet behovet for lokale ansvarspersoner som har et særlig ansvar for å følge med på åndssituasjonen i regionen og undersøke mulighetene om å få i gang forkynnelse på steder der dette ikke er tilfellet nå.

Flere tok ordet, og kom med innspill på dette. Det ble konkludert med at landsstyret må jobbe videre med dette og drøfte dette med kontaktpersonene i foreningene.

Til valget på årsmøtet var det 38 personer som avla stemme.

Nytt landsstyre ble Fredrik Thorbjørnsen (formann), Øystein Laberget (nestformann), faste medlemmer i styret er Olav Fossdal, Reidar Heian og Dag Rune Lid. 1. varamann er Kristian Fjære, 2. varamann er Halvor Mangelrød og 3. varamann er Gunnar Fossli.

Fv Dag Rune Lid, Reidar Heian, Olav Fossdal, Øystein Laberget, Kristian Fjære, Fredrik Thorbjørnsen, Martin Fjære

Valgnemndas medlemmer ble etter valget: Lars Fossdal, Lars Fredrik Ellingsen og Sigbjørn Agnalt. Vara er Asbjørn Fossli og Tron Stokkeland.

Som revisorer ble det gjenvalg på Renate Thorbjørnsen og Ranveig Lie.